Page 1 of 1

Audio: Panasonic, Dlink, Axis, Trendnet, Airlink, Foscam

PostPosted: Sat May 15, 2010 11:59 am
by N4Spd
Great news guys, I just got audio working with my Panasonic BL camera.

It'll be in next Sunday's release because I still have to add some polish to it.

That means other cameras can have audio now too (of course each make/model does it differently so a little detective work will be needed but at least there's a precedent).

Rob

ps. if you have a camera with audio that you'd like to be done, please email me with temporary access and I'll add it to the work queue (robert[dot]chou[at]gmail[dot]com).

Re: Audio support for Panasonic in NEXT release!!!

PostPosted: Sat May 15, 2010 9:02 pm
by N4Spd
also added experimental audio support for dlink 2121/3410

Re: Audio support for Panasonic in NEXT release!!!

PostPosted: Sun May 16, 2010 6:56 pm
by N4Spd
and add experimental audio support for axis cameras as well

currently working on foscam but need to determine source encoding...

Re: Audio support for Panasonic in NEXT release!!!

PostPosted: Tue May 18, 2010 11:27 am
by N4Spd
More news, added audio support for some TrendNet and AirLink cameras as well.
Will be in the v3.0.9 release.
Rob

Re: Audio support for Panasonic in NEXT release!!!

PostPosted: Tue May 18, 2010 7:05 pm
by N4Spd
Finally, cracked than darn Foscam. So audio is supported now for the Foscam but it sounds really crappy.
Probably because of a cheap mic, electrical noise, and a 80s encoder (not kidding).
Rob

Re: Audio: Panasonic, Dlink, Axis, Trendnet, Airlink, Foscam

PostPosted: Wed May 19, 2010 6:35 am
by gadget
Hi Rob
Audio is not working from my AXIS 1344 from my Droid...the video works fine and the audio is received fine on any PC so it is active but is not working on IP Viewer

Re: Audio: Panasonic, Dlink, Axis, Trendnet, Airlink, Foscam

PostPosted: Wed May 26, 2010 7:15 pm
by N4Spd
If audio is NOT working on your Axis camera, it's probably because it's a new camera with a default AAC audio codec.

Good news is that you can change that in the camera settings to the g726 codec and the audio will work.

I've seen this with both the 1344 and 207w models.

Thanks,
Rob